PREŠA – RADIONICA SITOTISKA | Dan–D

d–izložba

PREŠA – RADIONICA SITOTISKA

Ideja radionice Preša bila je napraviti posebni vodič po Lošinju: istražiti podsvijest otoka, izraditi crteže fantastičnih i strašnih stvari/pojava prisutnih na otoku, što stvarnih što izmišljenih te ih zatim otisnuti tehnikom sitotiska u knjigu: imaginarni vodič za domaće i turiste, ljetno štivo za čitanje između sna i jave. Izlaže se rezultat radionice – nastali vodiči.

Presa

Organizatorica radionice: Dunja Janković (1980.) / Voditelji radionice: Pakito Bolino, Johanna Marcade (1983.) / Sudionici radionice, organizatori postava: Mladen Udovičić (1988.), Nikolina Fuzul (1993.), Michelle Antonia Kovačević (1994.), Mikela Cvitanović (1990.). Pakito Bolino osnivač je i voditelj francuskog sitotiskarskog kolektiva Le Dernier Cri. Johanna Marcade je voditeljica Fijuk sitotisak radionica i organizatorica festivala stripa Novo Doba iz Beograda. Dunja Janković diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, magistrirala na School of Visual Arts u New Yorku i voditeljica je umjetničkog projekta Škver. Michelle Antonija Kovačević, Mikela Cvitanović, Mladen Udovičić i Nikolina Fuzul studenti su druge godine na Studiju dizajna.

Što se skriva u najmračnijim zakutcima uspavanog otoka vitalnosti; u najsjenovitijim borovim šumarcima; najskrivenijim uvalicama od fino izbrušenog, oblog i bijelog žala; u najdubljim, potisnutim mislima Lošinjana?

gif-1