Global Share Day @ Dan D | Dan–D

vijesti

Global Share Day @ Dan D

Pozivamo vas da u nedjelju, 1.6, proslavite s nama Global Sharing Day na Danu D i iskusite ekonomiju dijeljenja na zabavan, opušten i interaktivan način!

Zagrebačka inačica GSD zamišljena je u formatu Buvljaka razmjene na kojem je eliminiran novac, a fokus je stavljen na razmjenu dobara. Princip je jednostavan, nešto doneseš – nešto poneseš.

Sigurni smo da vam je stan pun stvari koje vam više ne trebaju ili koje ne koristite, a koje će na ovaj način pronaći svojeg novog korisnika. Pričamo o malim upotrebnim predmetima, knjigama, dvd-ima, kasetama, vinilima, nakitu i modnim dodacima, odjeći i obući… Kako je tema Dan D festivala “dizajn na rubu”, želimo vas potaknuti da ponesete (i razmijenite) predmete koji imaju dizajnersku vrijednost, iako to nije nužno.

U sklopu GSD-a programa, u formatu zajedničke diskusije, predstavit će se i nekoliko lokalnih subjekata koji su bazirani na načelima ekonomije dijeljenja, a predviđamo i prvi susret Etsy korisnika – jedne od najvećih peer-to-peer platformi za prodaju kreativnih rukotvorina.

Kako bi stvar bila zabavnija, odlučili smo imati i cjelodnevni Blender Party na kojem će si svatko moći pripremiti osvježavajući voćni i/ili povrtni napitak od svježih namirnica po izboru. Coworking Croatia će osigurati određenu količinu finog voća i povrća, ali pozivamo i vas da donesete svoje najdraže voće ili povrće.

PROGRAM

12:00 – 18:00 – stolovi za razmjenu dobara & priprema osvježavajućih napitaka
13:00 – 15:00 – predstavljanje lokalnih subjekata vezanih uz ekonomiju dijeljenja
16:00 – 18:00 – susret i druženje Etsy korisnika

Proširite vijest među prijateljima koristeći hashtagove #GlobalSharingDay i #lovetoshare te ih pozovite na ovaj event kako bi razmjena dobara bila što zanimljivija, a društvo raznolikije i živopisnije. Vidimo se 1.6. od 12 do 18 h na prvom zagrebačkom Global Sharing Day-u. Ulaz je besplatan.

Partner događanja je The People Who Share, a više o Global Sharing Day-u možete saznati na http://bit.ly/1tknqxR

Organizatori programa: Coworking Croatia i Hrvatsko društvo nezavisnih profesionalaca

 

gif-1