ROMAN VLAHOVIĆ | Dan–D

d–izložba

ROMAN VLAHOVIĆ

Kako izgleda prvi digitalno projektiran i proizvedeni stol u Hrvatskoj? Što se dogodi kada se majstorske ruke zamijene robotima i kompjuterima? Kako izgleda stol kojem je glavna tema hrvatska čipkarska baština? Stol LACESCAPE je dijalog tradicije i tehnologije. Stol LACESCAPE slavi bogatstvo i različitost hrvatske izrade čipke: one lijepe i još ljepše uzorke, one s greškom i one bez greške, kroz digitalnu naraciju. Njega su osmislile hrvatske čipkarice, a proizveli roboti. Poigrava se postmodernističkim metodama citiranja i kolažiranja.

Roman VlahovicRoman Vlahović (Miro Roman (1983.), Luka Vlahović (1983.) je studio koji se bavi projektiranjem i istraživanjem u području arhitekture i dizajna. U svom pristupu koriste se tehnikama koje jednosmjerne projektantske koncepte zamjenjuju nizom paralelnih narativa, pritom provocirajući nove i neočekivane situacije. Područje njihovog interesa je međusobno preklapanje različitih polja ljudskog znanja, posebno arhitekture, kulture i informacijskih znanosti.

Smatramo da je potrebno izdići se iz ideološkog dijaloga – znanost vs. kultura – te promatrati i poigravati se kulturom kroz digitalne strategije dizajna. Želimo se poigravati postmodernim naslijeđem citiranja, kolažiranja, kroz korištenje algoritamskog dizajna.

 

 

gif-1