THIS TOWN NEEDS POSTERS | Dan–D

d–izložba

THIS TOWN NEEDS POSTERS

Izložbena prezentacija projekta This town needs posters sastoji se od izlaganja svih komponenti potrebnih za nastanak plakata: prezentirani su klišeji, alati, boje, sirovi materijal, a sami otisci se lijepe na zid. Klišeji su izrađeni lijepljenjem izrezanog pisma na podlogu. Na klišej se gumenim valjkom nanosi boja, potom se na njega postavlja papir i valja gumenim valjkom kako bi se otisnuo. Proces se ponavlja zasebno za svaku boju. Nepreciznost, greške i slučajnosti čine svaki otisak jedinstvenim. Broj otiska ovisi o trajnosti materijala klišeja.

This town needs posters

This town needs posters (Sven Sorić (1989.), Hrvoje Spudić (1987.)) djeluje od 2008., a od 2012. fokusira se na izradu ručno tiskanih plakata. Među ostalima izrađuju plakate za: Die! Die! Die!, Storms, Criple and Casino, Punčke, ###, Joan of Arc, VVhile, Umor i druge, za njihove nastupe u klubovima poput Močvare, Attack!-a, Spunka i nama nepoznatih mjesta na Novom Zelandu.

Smatrajući se nedizajnerima, grafičko oblikovanje svodimo na same osnove, a naglasak stavljamo na proces fizičke izrade plakata. Materijali, vrsta boje i tip papira postaju glavni alati u procesu nedizajna. Svaka nepreciznost, nesavršenost i zanatska nevještina prihvaćene su kao dodatne vrijednosti.

gif-1