ME AND THE MACHINE | Dan–D

d–izložba

ME AND THE MACHINE

Kolekcija IIIII bazira se na uzimanju jednog osnovnog elementa (linija, ploha/sloj), te njegovog serijskog ponavljanja kao principa kompozicije – poput skulptura Donalda Judda, kronofotografija i audio-vizualnih instalacija Alva Nota. Kao što Donald Judd u svojim skulpturama betonske i metalne elemente aranžira u matematičke sekvence čiji oblik i volumen čine cjelinu odnosno 3D objekt, u ovoj kolekciji oblici su također reducirani na nakupine i nizove te se postiže cjelina koja se neprestano mijenja u pokretu. To se može – što se može protumačiti kao suvremeno društvo i današnji životni stil – živimo u dinamičnom gradu – okruženi svjetlima i zvukovima, brzinom.

Me and the machine

Vanja Veselić (1986.) apsolventica je na TTF-u. 2012. pokreće brend Me and the machine; 2013. izložba “Projekt-tekstil”, POU Zagreb; 2013. izložba Etno svijeta u Centr za dizajn HGK; 2013. 8. Modni ormar, 2. mjesto; 2013. YCC 2013 2. mjesto, 2012. YCC 2012. 2. mjesto. Berislav Kovačević (1983.) završio je Školu za tekstil, kožu i dizajn, smjer Dizajner odjeće. 2012. pokreće odjevni brend Me and the machine; 2010. pokreće vlastiti odjevni brend Trash and Candy; 2003. pokreće brend ELFS (Cro-A-Porter, 2006.)

 

Za nas odjeća nije samo pasivni “omotač” oko tijela – ona je čovjekova “druga” koža – pružajući sklonište tijelu, istodobno bivajući načinom izražavanja i komuniciranja. Osim samog dizajna i proizvodnje koji dolaze s naše strane, završni “touch” odjevnom komadu daje i osobnost onoga tko ju nosi.

gif-1