VEDRANA MASTELA | Dan–D

d–izložba

VEDRANA MASTELA

Kolekcija Pieces istražuje elemente iz prirode, od geometrije do raspadanja i destrukcije. Bazirana je na slojevitosti, transparentnosti, geometrijskim linijama i ručnim perforacijama u materijalima (pamučno pletivo), oponašajući pritom strukture poput onih koje se mogu naći na lišću koje se raspada u jesen. Kolekcija je sastavljena od komada odjeće, uglavnom haljina i topova, koji slojevito grade modele. Sam postav ističe slojevitost modela te efekte raspadanja postignute u pletivu.

Vedrana Mastela

Vedrana Mastela (1986.) rođena je i živi u Zagrebu. Stječe titulu magistre inženjerke tekstilnog i modnog dizajna na TTF-u. Sudjeluje na raznim projektima, natjecanjima i izložbama: dio projekta 24 sata na Izložbi hrvatskog dizajna 0708 i 43. zagrebačkom salonu; INFLUENCE Mediterranean fashion festival u Sloveniji; finalistica Triumph Inspiration Award Hrvatska, Habitus Baltija u Latviji, iD International Emerging Fashion Awards Novi Zeland i Fashion Incubatoru; Izložba hrvatskog dizajna 1112 i Dan D.

 

Istraživanje različitih ideja uz inovativan pristup proučavanju tekstilnih materijala i modnih silueta. Propitivanje vlastitog svijeta i svijeta oko sebe te samog dizajna u sadašnjem trenutku.

 

 

gif-1