RAD NA GRADU / V. Gulin Zrnić & K. Paliska + B. Majnarić | Dan–D

edu program

RAD NA GRADU / V. Gulin Zrnić & K. Paliska + B. Majnarić

U kontekstu teme Dizajn na rubu ovogodišnjeg Dana D, radionica Rad na gradu traži i poziva sve vrste radnika – studenata različitih disciplina (dizajna, umjetnosti, društvenih i humanističkih znanosti, prirodnih znanosti, tehničkih znanosti) – u cilju razvijanja projekta interdisciplinarnog promišljanja i istraživanja grada. Prethodno iskustvo rada na gradu nije potrebno! S obzirom na lokaciju Vojne bolnice u kojoj će se održati Dan D 2014., radionica će se istraživački i terenski fokusirati na dio grada između Draškovićeve ulice i Kvaternikovog trga, a pristup radu neće biti usmjeren samo na urbanističkii arhitektonski aspekt već i na društveni, doživljajni i afektivni, simbolički i identitetni. Terenski dio radionice bit će usmjeren na pristupe kvalitativne metodologije (intervjui, senzorna etnografija, autoetnografija, vizualne metode, mentalne mape). Cilj radionice je steći širi uvid u doživljaje te formalna i neformalna značenja grada kako za pojedinca tako i za zajednicu. Terenski rad zamišljen je kao rad u manjim grupama studenata različitih disciplina kako bi perspektive promatranja grada bile što raznolikije. Trajanje radionice je 3 dana, za vrijeme trajanja Dana D, a tjedan dana prije početka radionice planiran je neformalni sastanak s kraćom pripremom za radionicu.

Voditeljice: Valentina Gulin Zrnić (viša znanstvena suradnica, Institut za etnologiju i folkloristiku) & Karla Paliska + Barbara Majnarić (grafičke dizajnerice)

Vrijeme održavanja: od 30. 5. do 1. 6. u vremenu od 12 do 17 sati.

Prijave: do 26. svibnja na info@dan-d.info. U subjekt poruke upišite ‘Prijava_naziv radionice’, a u tekst poruke osnovne podatke o sebi: ime i prezime, broj mobitela, zanimanje.

gif-1