BOKTE | Dan–D

d–izložba

BOKTE

Projekt the_zine nezavisna je platforma za objavljivanje radova u području kreativnog stvaralaštva, u formi web stranice i tiskane publikacije. U duhu DIY pristupa, sadržaj stvaraju sami korisnici prijavljujući pojedinačne “spreadove”, pa svaki broj nastaje gotovo stihijski, akumulacijom prijavljenih radova. Tema svakog broja nasumice se odabire korištenjem “random word” generatora i Google prevoditelja, a sudionici su je slobodni interpretirati kako žele. the_zine raste na webu, a svatko ga može ispisati kod kuće. Novi broj nastat će tijekom samog Dana D, jer će svi koji to žele moći “donirati spread” i na kraju festivala preuzeti svoj ispisani primjerak.

BOKTE

BOKTE je autorski tim od četiri člana – Ante Bučević (1991.), Tee Pavić (1988.), Martina Peranovića (1989.) i Alme Šavar (1991.) – kolega na diplomskom Studiju dizajna u Zagrebu. Anta i Alma često surađuju na raznim dizajnerskim i ilustratorskim projektima, a u slobodno vrijeme skupljaju mačke. Tea radi za nezavisnu kulturu, voli lomiti knjige i nada se skorom završetku faksa. Martin je Slavonac koji je zanat ispekao na Odsjeku za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu, a u Zagrebu nas uči slavonskim izrazima i uzvicima!

the_zine je mala hibridna platforma – novi prostor za umrežavanje, izlaganje i promociju radova mladih autora (dizajnera, ilustratora, fotografa…). Vrijednosti klasičnih fanzina aktualizirane su web izdanjem, uz implementaciju prakse printanja prema potražnji.

gif-1