ELEMENTI | Dan–D

d–izložba

ELEMENTI

Park Ribnjak nalazi se u samom središtu Zagreba – pravo mjesto za opuštanje očiju, ušiju i mozga. Nažalost, najčešće nemamo ni volje ni vremena prošetati barem jednom dnevno Ribnjakom. Tijekom radionice određeno je koji to elementi čine Ribnjak oazom mira u centru grada, a potom su metodama dizajna prenijeti u širi urbani prostor.

elementi_01

Postupnim upoznavanjem parka Ribnjak kroz pet dana, Irena Bastijanić, Teo Drempetić Čonkić, Slavica Farkaš, Marta Haraminčić, Katarina Ištef, Maja Jandrić, Stjepan Lučevnjak, Maja Patafta, Grgo Petrov, Vanessa Šerka, Ana Toth i Lea Vavra – sudionici radionice iz različitih profesionalnih opredjeljenja zbližili su se i s njegovim posjetiteljima – šetačima, djecom i ponekom rock zvijezdom, a pritom su bolje upoznali i sebe. Korijeni ideja za svaki realizirani rad nastali su u potpunosti zajednički. Radionicu su mentorirali Luka Borčić,  Marina Andrijašević, Dario Dević i Davor Bruketa

Put vodi vijugavim stazama daleko od buke i nervoze, u mirne zelene zakutke. Oni nisu daleko, samo treba znati kamo skrenuti, pogledati oko sebe i duboko udahnuti. 

gif-1