IVAN ŠABAN | Dan–D

d–izložba

IVAN ŠABAN

Koncept proizvoda temelji se na iskustvu dječjeg učenja kroz igru. Ispunjavanjem zadatka gradnje, djeca razvijaju samopouzdanje, osjećaj za timski rad, motoriku i kreativnost, a roditelji ne trebaju izdvojiti puno vremena da bi djeci sagradili vanjsko igralište. Igračka prati djecu od malih nogu kao penjalica, a kako djeca rastu dodaju se novi elementi. Djeca bi s roditeljima mogla sudjelovati u gradnji, ili bi se mogla udružiti s vršnjacima i graditi nove module sve dok ne dođu do razine da naprave kućicu na drvu. Element koji se ponavlja modularan je i lako prenosiv, a spojen je i s gumenim elementima koji ulaze u žljebove i savijaju se prema potrebnom kutu.

Ivan Šaban

Ivan Šaban (1991.) rođen je u Zagrebu, a odrastao je u Oroslavju gdje je polazio osnovnu školu. Školu za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću u Zaboku završio je 2010, stekavši zvanje industrijskog dizajnera. Studij dizajna upisuje 2011, a trenutno je student treće godine smjera Industrijskog dizajna. Uz školovanje aktivno se bavi fotografijom i adrenalinskim sportovima, te svira u bendu.

Tijekom dizajniranja proizvoda uvijek pokušavam sebe staviti na mjesto korisnika, kako bih saznao što više informacija, uočio probleme i poboljšao uporabnu i estetsku vrijednost predmeta. To me veseli jer tako svakim sljedećim projektom isprobavam nešto novo.

gif-1