LEA VAVRA | Dan–D

d–izložba

LEA VAVRA

Slagalica u obliku kvadrata sastavljena je od elemenata različitih formi. Elementi su napravljeni od transparentnog pleksiglasa u osnovnim bojama, koji se slaže u dva sloja, čime dolazi do preklapanja boja i stvaranja novih tonova. Kad se ti elementi izvade iz kalupa, moguće ih je složiti u različite dvodimenzionalne, a pomoću utora i trodimenzionalne oblike.

Hammock

Drugi proizvod zamišljen je kao spoj vješalice i police, kako bi se korisnicima na istom mjestu, osim robe i popratnog asesoara, omogućilo i odlaganje predmeta kao što su ključevi, naočale, novčanik i sl. Drveni štapovi služe za vješanje, a horizontalne plohe služe za odlaganje stvari. Treći proizvod sastoji se od tri platnena dijela koji čine “hammock” (vreću za ležanje), a međusobnim spajanjem mogu se dobiti različite forme: “hammock” sa sjenilom, “hammock” s bočnim sjenilom, ljuljačka i kućica koja se vješa na drvo. Kad se određeni dijelovi ne koriste, mogu se spremiti u jastučnicu.

Lea Vavra

Lea Vavra (1992.) rođena je u Zagrebu, gdje je završila XVIII gimnaziju, dvojezični francusko-hrvatski program. Trenutno je studentica treće godine Studija dizajna, smjer industrijski dizajn.

Dizajnom želim ljudima olakšati određene radnje ili nekim predmetima dati novu vrijednost i namjenu, pritom vodeći računa i o njihovoj estetici. Volim jednostavnost i multifunkcionalnost, koje pokušavam postići u većini svojih radova.

gif-1