MANUFAKTURIST | Dan–D

d–izložba

MANUFAKTURIST

Projekt Manufakturist 0-24 podrazumijeva alat koji prikuplja radne aktivnosti članova dizajn studija, kategorizira i grafički obrađuje taj sadržaj, te ga prikazuje kao cjelovitu i neprekidno aktivnu sliku. Ovakva projekcija objektivna je prezentacija trenutnih projekata putem prikaza radnog procesa jer direktno pokazuje svakodnevnu komunikaciju i radne materijale – skice, 3D prikaze, index dizajna.

Manufakturist 0-24, vizual 02

Izlog Manufakturist studija u zagrebačkoj pješačkoj zoni i Dan D galerija medijski su prostori preko kojih će se sugrađanima omogućiti uvid u inače nedostupne pozadinske aktivnosti koje za rezultat imaju proizvod ili projekt. Prikazivanjem vizualizacija i na Manufakturist blog stranici razvija se introspektivna komponenta koja nudi mogućnost samoanalize i dijaloga sa strukom i građanima.

Manufakturist

Manufakturist je dizajn studio u kojem nastaju dovitljiva suvremena rješenja usluga i proizvoda koji oplemenjuju svakodnevni život, odgovorno i profesionalno sugeriraju nove životne navike, prenose inspirativne rituale, propituju pravila tradicije, potenciraju emocije i svakodnevnu zabavu. Projekti dizajn studija Manufakturist izlagani su na relevantnim izložbama i sajmovima dizajna diljem Europe. U studiju stvaraju magistre dizajna Mia Bogovac (1987.), Matea Bronić (1984.), Maša Milovac (1988.), Kristina Volf (1983.), a u ovom projektu pridružio im se i stručni suradnik Vedran Kolac (1980.).

Približiti građanima ulogu dizajna u društvu kroz edukaciju o opsegu i profilu dizajnerskog procesa rada. Otvorenim prikazom sadržaja generirati podlogu koja će inicirati dijalog struke i sugrađana o profilu projekta dizajn studija, te introspektivni pogled koji će kreirati uporište za nove projekte.

gif-1