Dizajn na rubu: EDU program | Dan–D

vijesti

Dizajn na rubu: EDU program

Prijavite se za sudjelovanje na radionicama koje se održavaju na Danu D.  Još ima mjesta na sljedećim radionicama za odrasle: 8 polaznika, Savez superjunaka, Rad na gradu te na svima radionicama za djecu. Prijave se primaju do 26. svibnja!

U sklopu EDU programa ovogodišnjeg Dana D, u bivšoj vojnoj bolnici u Vlaškoj 87 održat će se i šest (6) radionica namijenjenih srednjoškolcima, studentima i generalnoj javnosti, kao i tri (3) radionice za osnovnoškolsku djecu, koje se organiziraju u okviru Dizajnerskih početnica HDD-a.

EDU program

U kontekstu ovogodišnjeg Dana D koji će se baviti rubnim područjima dizajnerskog djelovanja, težnja EDU programa je osvijestiti studente, mlade autore, dizajn-entuzijaste, ali i širu javnost o ulozi dizajna u društvu i potaknuti ih na istraživanje i interdisciplinarnu suradnju s akterima iz drugih područja društvenih djelatnosti kao što su psihologija, etnologija, sociologija, ekonomija i dr.

EDU program sastoji se od tri dana radionica i popratnih predavanja u prostorima stare vojne bolnice u Vlaškoj ulici, čija je svrha stimulirati interdisciplinarne suradnje; a njihov je cilj, između ostalog, pokazati javnosti kako izgleda dobra praksa na rubnim područjima dizajna, stoga će veliki naglasak biti na izvedbenom dijelu radionica.

EDU program teži spajanju i koordinaciji između dizajnera i aktera iz drugih područja društvenih djelatnosti, tako doprinoseći nadgradnji diskursa o dobroj dizajnerskoj praksi među mladima u regiji, i to kroz postavljanje pitanja, a ne nuđenje gotovih odgovora.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u ovom dizajnersko-društvenom eksperimentu!

Prijave se primaju za sljedeće radionice:

Deborah Hustić i Maša Milovac / INSIDE OUT – RASTAVI SASTAVI (prijave se više ne primaju)
Vlado Martek i Niko Mihaljević / OSAM POLAZNIKA
Valentina Gulin Zrnić + Karla Paliska i Barbara Majnarić / RAD NA GRADU
Neva Ćapin i Mia Bogovac / SAVEZ SUPERJUNAKA (prijave se više ne primaju)
Dario Dević / MIKROSURADNJE (prijave se više ne primaju)
Luft / MOKSITO (prijave se više ne primaju)

Sve radionice se održavaju od 30. 5. do 1. 6, okvirno od 12 do 17 h (u dogovoru s voditeljima postoji mogućnost promjene termina). Prijave za sudjelovanje u radionicama primaju se do ponedjeljka, 26. svibnja na e-mail adresu info@dan-d.info. U subjekt poruke upišite ‘Prijava_naziv radionice’, a u tekst poruke osnovne podatke o sebi: ime i prezime, broj mobitela i zanimanje.

Više o radionicama za djecu na linku.

Za opširnije opise svih radionice pročitajte njihove zasebne članke u rubrici ‘Radionice’.

Veselimo se vašem sudjelovanju!

gif-1