Mali plac na Tavanu | Dan–D

d–market

Mali plac na Tavanu

Mali plac — tak je moja baka Ivka, kao prava purgerica (iako to nije bila), zvala Britanac, iliti Ilički plac. U modernom zagrebačkom govoru Britanac nitko više ne zove Malim placem, no u posljednje vrijeme on postaje sinonim za mjesečno trženje zdravom hranom na Tavanu. OK, a kaj je to Tavan?

MPNT 02

Tavan je, dakle, kao što mu ime sugerira, tavanski prostor u Sinkovićevoj ulici 8 na Kaptolu, u krasnom kvartu koji obiluje unutrašnjim dvorištima na brežuljku i zgradama visokih plafona i prostranih tavana. Svoj je tavan Jelena Iva Nikolić pretvorila u radni prostor, a osim toga se pokazalo da je idealan i za raznovrsna društvena okupljanja poput izložbi ili ovog placevanja.
Mali plac na Tavanu nudi prirodno uzgojenu hranu s domaćih gospodarstava hrvatskih proizvođača, kao i priliku da o njoj saznate sve — kako se uzgaja, kako raste… Svake subote na Tavanu možete pronaći sve te fine proizvode na jednom mjestu, a prije same kupnje degustacija je obavezna! Osim hrane tu je i prirodna kozmetika iz kućne radinosti, kako za lice i tijelo, tako i za kuću, odnosno dom!

MPNT 03

 

 

gif-1