N. BAČUN / G. JOVANOVIĆ | Dan–D

d–izložba

N. BAČUN / G. JOVANOVIĆ

Vedute Zagreba su serije razglednica baziranih na autorskim fotografijama Zagreba i jasno definiranom vizualnom identitetu. Uz serije razglednica razvija se i internetska stranice koja će služiti kao platforma za razmjenu iskustava, povezivanje korisnika te provođenje daljnjih akcija vezanih uz projekt. Fotografije karakterizira izbjegavanje klasičnih motiva grada, pri čemu isti ne gube vrijednost, već dobivaju na snazi. Ovakav intimniji i slojevitiji pristup gradu kroz autorsku fotografiju otkrit će i nove motive koji će s vremenom ući u svijest građana.

Photo on 2013-02-05 at 22.28 #2

Nina Bačun (1981.) magistrirala je Experience design u sklopu interdisciplinarnih studija na Konstfack-University, College of Arts, Crafts and Design, u Stockholmu 2011. Njezini su radovi uvršteni, objavljivani i nagrađivani na domaćim i međunarodnim izložbama dizajna i umjetnosti. Djeluje u domeni produkt dizajna, scenografije, vizualnih komunikacija, dizajna izložbi i samoiniciranih koncepata. Njeguje timski i interdisciplinarni rad. Goran Jovanović (1984.) je apsolvent Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu.

Goran Jovanović (1984.) je apsolvent na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Radi kao fotograf i dizajner. Radove je objavio u Zarezu – dvotjedniku za društvena i kulturna zbivlanja te u nekoliko međunarodnih digitalnih publikacija. Izlagao je u Zagrebu u sklopu programa “First Shot 2012” te na grupnim izložbama u Zagrebu, Pančevu i Beogradu.
www.goranjovanovic.tk

Pregledom postojeće ponude razglednica Zagreba autori primjećuju da ne postoji jasno definiran koncept i metodologija prezentiranja. Grad raste, njegova se slika mijenja i konstantno razvija, stoga je važno da se ta slika oplemeni suvremenom interpretacijom putem pomalo zaboravljenog medija.

gif-1