PAOLO ČERIĆ | Dan–D

d–izložba

PAOLO ČERIĆ

Drawing Machine je rezultat istraživanja mogućnosti analize i reprezentacije slike (korištenjem programskog koda) metodama koje su konceptualno lako shvatljive čovjeku, no teško izvedive. Ideja vodilja bila je reprezentirati sliku na način koji bi to učinila osoba ne mareći za lokalnu preciznost i očuvanje detalja, već više mareći za očuvanje globalne informacije, odnosno onoga što slika predstavlja. Tokom realiziranja ove ideje mnogo parametara utjecalo je na rezultat te je jedan od njih izdvojen kao relevantan pri reguliranju estetike same slike.

izlagac

Paolo Čerić (1990.) student je pete godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Unatoč strogo znanstvenom usmjerenju iz aspekta odabranog fakulteta, oduvijek je pokazivao interes i razvijao se u području vizualnih umjetnosti. Zadnjih godina svoj umjetnički izražaj fokusira na istraživanje generativnih umjetnosti, odnosno specifičnije, iskoristivosti kompjuterskog koda u vizualnom izražavanju.

Stvaranje u bilo kojem smislu ne bi trebalo biti ograničeno niti definirano alatima koji se koriste. Da bih realizirao određenu ideju, ne oklijevam koristiti koje god alate bih mogao zatrebati te istovremeno ne dopuštam da rezultat ovisi o ograničenosti pojedinog alata.

 

 

gif-1