GRANICE PROSTORA OKO MENE / Grupa voditelja | Dan–D

dizajnerske početnice

GRANICE PROSTORA OKO MENE / Grupa voditelja

Radionica za djecu  GRANICE PROSTORA OKO MENE nadovezuje se na teme obrađene u novoizašlom arhitektonskom priručniku za osnovnoškolski uzrast Prostor oko mene. Glavni cilj radionice (i priručnika) je kreativnim radom potaknuti djecu na bolje razumijevanje izgrađene okoline.

Ideja radionice je s djecom istražiti granicu između unutarnjeg i vanjskog izgrađenog prostora te promisliti i osmisliti njihove funkcije (prolazak zraka, svjetla, zvuka, vizura, osoba) i izgled (oblik, veličinu, boju, teksturu). Radni model pritom je kartonska kutija velikog formata u kojoj se izrezuju / zasijecaju otvori, a radni materijal je reciklirana ambalaža (prvenstveno na bazi kartona i plastike), boje i ljepilo. Uz percepciju vanjskog izgleda, veličina modela dozvoljava ulazak u unutrašnjost kutije te analizu karaktera prostora koji nastaje. Završni model ostao bi kao izložbeni artefakt za posjetitelje Dana D. Na radionici bismo izložili i plakat o priručniku Prostor oko mene, te svakom polazniku poklonili po primjerak.

Voditelji: Tatjana Liktar Elez, Kristina Careva, Maja Dražina, Olja Ivanović, Konstantina Kralj, Ivana Lukenda i Tomislav Soldo
Broj polaznika: 10, od 8 do 15 godina

Vrijeme održavanja: nedjelja, 1. 6. od 10 do 14 sati

Prijave: do 26. svibnja na info@dan-d.info. U subjekt poruke upišite ‘Prijava_naziv radionice’, a u tekst poruke osnovne podatke o sebi, odnosno o svom djetetu: ime i prezime, broj mobitela i dob/razred.

 

Powered by Iskon

radionica_prikaz2

radionica_prikaz1

tim

gif-1